Ján Viazanička // Palma v bezčasí

Ján Viazanička // Palma v bezčasí

Autorská výstava fotografií zachytávajúca pohľady na atmosféru jedného z Kanárskych ostrovov v relatívne plynúcom čase dovolenkových prostredí

O projekte:

//

Vychádzajúc z premisy, že ľudia prispôsobujú prostredie tomu, aké ho sami chcú mať, je vzhľad akejkoľvek dovolenkovej destinácie vernou, hoci často i trocha desivou sondou do ľudských túžob. Dovolenka je zhmotneným snom, únikom do paralelnej reality, a miesto jej trávenia fyzickou štruktúrou, kam tento svoj sen projektujeme. Ján Viazanička takto – ako priestor pre napĺňanie ľudských snov – fotografoval dovolenkovanie na Slovensku i v La Palme. Avšak bez „používateľov“ ostáva z dovolenkového miesta len čistá, esenciálna prírodná a urbánna forma, čakajúca na vyplnenie vecami, udalosťami, ľuďmi a ich zážitkami.

O autorovi:

//

Ján Viazanička (1983) absolvoval Katedru fotografie a nových médií Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Získal ocenenia v súťaži Slovak Press Photo v rokoch 2016 a 2018, ocenenie Fotograf roka (2017), ktoré udeľuje Stredoeurópsky dom fotografie v Bratislave, a tiež nomináciu v súťaži Czech Press Photo (2016). Okrem vlastnej tvorby sa venuje pedagogickej činnosti, pôsobí ako kurátor, šéfredaktor časopisu o slovenskej fotografii www.dokumentmagazin.sk a patrí k zakladateľom kultúrno-turistického centra HÁJOVŇA v Banskej Štiavnici. Vo svojej tvorbe strieda dokumentárne momentky s výtvarne abstrahovanými pozorovaniami, deromantizuje Slovensko a narúša zaužívané symboly a stereotypy.

Viac z jeho tvorby môžete nájsť na www.viazanicka.com

www.dokumentmagazin.sk

//

Otvorenie výstavy: 30.11.

Vstup: voľný

Vo februári dernisáž aj s komentovanou prezentáciou.

//

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.