Primát Slowfashion | Work&Shop&Talk

Primát Slowfashion | Work&Shop&Talk

Workshop o kreatívnom prístupe k oblečeniu, ktoré máme doma v skrini, ale už ho moc nenosíme a nie len o tom

Workshop zameraný na kreatívnu upcykláciu: ako zo starého, už nepoužívaného trička, mikiny, vytvoriť kúsok, ktorý budete opäť radi nosiť a neskončí na skládke, alebo si vyrobiť záplatu, ktorou si odev neskôr sami dotvoríte.

╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴

Čo je úlohou Workshopu:

Naučíme vás, ako jednoducho (aj doma v izbe), vytvoríte motív/obrázok, ktorý si s našou pomocou prenesiete na oblečenie, ktoré si so sebou prinesiete a vlastnoručne, technikou linoryt, príp. stencyl tak vyrobíte originálny kúsok, ktorý vám a vašim blízkym bude robiť radosť.

Dôležité je priniesť si so sebou vlastný/nosený kúsok oblečenia (tričko, tielko, mikina, plátenná taška...), ktorý by ste si radi potlačili a tak zupcyklovali a obnovili niečo, čo by ste už možno ani nenosili, alebo nepoužívali.

Pri výbere nosených kúskov je vhodnejšia bledá farba oblečenia, pre lepšiu výraznosť tlače.

Ďalšou veľmi dôležitou súčasťou workshopu je aj príjemná, nenútená, otvorená diskusia, ktorá prebieha v bezpečnom prostredí a dokáže nás navzájom veľmi pozitívne obohatiť.

Poplatok za workshop: 6 €

Dĺžka kreatívneho workshopu: 3 hodiny

Počet miest na workshop je limitovaný. Preto neváhajte s kúpou miesta cez náš web alebo sa prihláste vopred na čísle 0908 038 415 alebo cez naše sociálne siete.

╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴╴

Kto je/sú Primát? Slovenská značka, ktorá svojou činnosťou podporuje: slowfashion, upcycling a zodpovedný prístup k móde.

Módny priemysel patrí k 2. najšpinavšiemu a najneetickejšiemu priemyselu na svete - životné prostredie znečisťuje predovšetkým vo fáze výroby a farbenia textilu. Textil väčšinou skončí ako odpad na skládke, pričom na Slovensku sa zrecykluje iba 10% vyhodeného textilu.

Vo svojej práci sme preto začali venovať zvýšenú pozornosť tomu, ako sa dá v súčastnosti predchádzať nadprodukcii oblečenia a jeho hromadení na skládkach a zároveň sa snažíme podporovať kreativitu v ľuďoch, čo okrem dobrého pocitu, že spravili niečo pozitívne pre našu planétu, v nich podnecuje aj pocit šťastia, ktorý je v živote veľmi dôležitý. Vytvorili sme preto interaktívny projekt WorkShopTalk, zameraný vo veľkej miere na upcykláciu, čo sa dá definovať ako opätovné použitie materiálu bez znehodnotenia jeho kvality a zloženia. Tento proces je veľmi dôležitý. V prvom rade, redukuje množstvo odpadu, ktorý vytvárame. V druhom rade, znižuje potrebu vytvárania nových materiálov pre tvorbu novej generácie produktov.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Dĺžka podujatia: 180 minút

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.