Falcon Lake

Falcon Lake

Prvá láska je ten najkrajší aj najdesivejší prízrak. Film o radostiach a strastiach dospievania počas letných prázdnin na brehoch jazera Falcon Lake.

Vizuálne podmaňujúca kombinácia romantickej komédie o dospievaní a mysterióznej drámy o mieste, na ktorom sa z ľudí stávajú duchovia.

Hanblivý trinásťročný Bastien prichádza s rodičmi na letnú dovolenku k jazeru Falcon Lake. V krajine, ktorá je občas idylická a občas prízračná, stretáva o tri roky staršie dievča Chloé. Vzniká medzi nimi nerovnocenný vzťah, ktorý nejasne balansuje medzi romantikou a manipuláciou. Na brehu jazera, ktoré je opradené duchárskymi legendami, prežíva Bastien prázdniny, ktoré nenápadne zmenia všetko, čo dovtedy poznal. Chlapec prestáva byť chalanom, hra prestáva byť hrou. Detstvo sa mení na jeden z mnohých prízrakov.

Dlhometrážny režijný debut známej quebeckej herečky Charlotte Le Bon je štýlovou delikatesou, ktorá v sebe obratne spája romantickú komédiu o dospievaní a mysterióznu drámu.

Charlotte Le Bon (1986, Montréal, Kanada) – vyrastala v Québecku a neskôr sa presťahovala do Paríža. Od roku 2012 si zahrala takmer v dvadsiatich filmoch, medzi ktorými je napríklad aj Pena dní Michela Gondryho či Yves Saint Laurent Jalila Lesperta. V USA ju do svojich filmov obsadili Lasse Hallström (Láska na kari), či Robert Zemeckis (Muž na lane) a Sean Ellis ju obsadil do britsko–česko-francúzskej drámy Anthropoid.

Charlotte Le Bon je však nielen herečka, ale aj umelkyňa, ktorá sa vyjadruje prostredníctvom malieb, kresieb a litografií. Jej vášeň pre žánrové filmy ju priviedla k napísaniu a režírovaniu krátkeho filmu Judith Hotel, ktorý bol uvedený v Cannes v roku 2018. Falcon Lake je jej prvým celovečerným filmom. Film, ktorý udivuje nielen skvelým vedením hercov, ale aj štýlovou suverenitou, ktorá dokáže obsiahnuť romantickú ľahkosť a ťaživé hororové elementy, mal premiéru v prestížnej sekcii Quinzaine des réalisateurs na MFF Cannes.

Filmy – 2018: Judith Hotel – krátkometrážny hraný film; 2020: Walk Away – videoklip pre Pierra Mottrona; 2022: Falcon Lake – dlhometrážny film.

Hrajú: Joseph Engel (Bastien), Sara Montpetit (Chloé), Monia Chokri (Violette), Arthur Igual (Romain), Karine Gonthier-Hyndman (Louise), Thomas Laperrière (Titi), Anthony Therrien (Oliver), Pierre-Luc Lafontaine (Stan), Lévi Doré (Paul), Jeff Roop (Bryan) a ďalší

Dĺžka podujatia: 100 minút
Rok výroby: 2022
Dátum lokálnej premiéry: 21. september 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Réžia

  • Charlotte Le Bon

Hrajú

  • Monia Chokri
  • Jeff Roop
  • Karine Gonthier-Hyndman
  • Joseph Engel
  • Anthony Therrien
  • Sara Montpetit