Víkend francúzskych filmov

Víkend francúzskych filmov

5. - 8.5. Predĺžený víkend bude francúzsky...

Počas druhého predĺženého májového víkendu sme si pre vás pripravili prehliadku výborných francúzskych filmov.

Piatok 5.5. o 19:00 BRAT A SESTRA - Alice a Louis sú brat a sestra. Ona je herečka, on bol učiteľ a básnik. Alice svojho brata už vyše dvadsať rokov nenávidí. Za celý ten čas sa ani raz nestretli. Smrť jedného z ich rodičov však súrodencov prinúti, aby sa znovu stretli.

Nedeľa 7.5. 17:00 MLADÍ MILENCI - Na chodbe nemocnice sa stretávajú dvaja milenci po pätnástich rokoch od ich prvého stretnutia. Ona má 71 rokov, on 45. Majú v sebe mnoho protikladov, sú rozdielni, no jeden druhým očarení. Shauna sa znova uistí, že okrem vdovy, matky a babičky, je stále ženou.

Nedeľa 7.5. 19:00 UDALOSŤ - Film Udalosť je adaptáciou autobiografického románu čerstvej nositeľky Nobelovej ceny za rok 2022 Annie Ernauxovej a rozpráva príbeh fyzického a emocionálneho boja mladej ženy o nelegálny potrat v zúfalom závode s časom. Silná a strhujúca dráma odohrávajúca v spoločnosti, ktorá odsudzovala ženskú túžbu a sexuálnu slobodu.

Pondelok 8.5. 19:00 NAVŽDY MLADÍ - Neskoré osemdesiate roky v Paríži. Skupina prijatých mladých hercov začína študovať na divadelnej škole Les Amandiers, prestížnej inštitúcii, ktorú vedie Patrice Chéreau. Spoločne sa vydávajú na cestu životom. Ich začínajúca kariéra je plná učenia, hrania, lásky, strachu, túžby prežívať všetko naplno, no poznačia ju aj prvé tragédie.

Vstupné: 5 € / film

Permanentka: 15 € / na všetky filmy

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.