Cigánski Diabli | koncert

Cigánski Diabli | koncert

Galéria

Temperament, vášeň a poriadna dávka energie - 15 rokov na scéne. Pripravte sa na veľkolepú hudobnú oslavu!

"Cigánski Diabli - 15 rokov na scéne" je názov programu a zároveň aj pokračovanie koncertov k výročiu orchestra.

Orchester v ňom ponúkne to najlepšie zo svojej tvorby. Je to pestrý prierez repertoárom slovenského, cigánskeho a medzinárodného folklóru, doplnený virtuóznymi skladbami pre cimbal, husle, klarinet a piesňami v podaní Silvie Šarköziovej. Môžete sa tešiť na jedinečné spojenie ľudovej hudby so svetovou klasikou či ďalšími hudobnými žánrami, ako jazz, etno, flamenco či gypsy music. Publikum na Slovensku i v cudzine si obľúbilo nielen nové originálne virtuózne skladby Cigánskych diablov, ale aj fúzie a jedinečné aranžmány, v ktorých sa snúbia nezvyčajné hudobné kombinácie s nesmierným temperamentom. Hudobný prejav Gypsy Devils, ako ich poznajú v zahraničí, charakterizujú pôsobivé zmeny v rytme i harmónii, obohatené ich typickou a neopakovateľnou virtuozitou. Hudobný svet obohacujú nielen vlastnými projektmi, ale tiež spoluprácami so symfonickými a komornými orchestrami či s množstvom iných skvelých umelcov. Zaznejú aj skladby z posledného hudobno-tanečného projektu vytvoreného v spolupráci Jánom Ďurovčíkom a Slovenským Divadlom Tanca, s názvom "Cigáni Idú do Neba".

„Kremnicu jednoducho nemôžeme vynechať. Milujeme toto krásne mesto a tešíme sa najmä na kremnické obecenstvo, ktoré je náročné, vnímavé a neskutočne temperamentné,"

hovorí cimbalista a umelecký vedúci Ernest Šarközi.

Ernest Šarközi - cimbal a umelecký vedúci

Stefan Banyak - husle/primáš

Silvia Šarköziová - violončelo/spev

Jozef Farkaš - viola

Róbert Fehér - kontrabas

Zoltán Grunza - klarinet

Orchester Cigánski Diabli reprezentuje Slovensko po celom svete už od roku 2007. Vystupoval na všetkých piatich kontinentoch a v 35 krajinách, vrátane USA, Austrálie, Kanady, Japonska, Číny, Južnej Kórei, Mexika, Egypta a takmer celej Európy. Reprezentoval Slovensko aj na Letných olympijských hrách 2008 v Londýne, Zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri, na Expo 2008 v Zaragoze a Expo 2010 v Šanghaji. Medzi prestížne koncertné sály, v ktorých vystupoval, patria Berlin Philharmonics, Komische Oper a Kozerthaus v Berlíne, Royal Opera House-London, Hans Max Saal-Munich, Smetanova síň v Prahe, Konzert und Kongressaal Luzern, Concert Hall Melbourne, Goldener Saal-Musikverein-Vienna, Is Sanat Hall-Istanbul, Culture Palaise –Novosibirsk...

„Kremnica, tešíme sa na Vás!"

Vstupné: 15€

Predaj vstupeniek v Kultúrnom a informačnom centre v Kremnici, tel. číslo 045/6742 856.

Online predaj vstupeniek na www.akropolakremnica.sk.

Dĺžka podujatia: 80 minút
Rok výroby: 2023
Dátum lokálnej premiéry: 17. apríl 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.