Hry ako umenie a estetika

Hry ako umenie a estetika

Galéria

Ako sa hraním počítačových hier vzdelávať? Aké hry vybrať deťom aby ich v dobrom ovplyvnili?

Vezmite svoje deťúrence a príďte sa čo to priučiť o svete hier.

Zavítajú k nám šikovníci z občianskeho združenia Vĺčatá.sk a venovať sa budú primárne témam:

https://vlcata.sk/?visited=true

????Ako sa hravo učiť programovať?

Počítačové hry sú médiom budúcnosti. Veď koho by nebavili. No vedeli ste koľko práce tvorba takej hry obnáša? A že základom je programovanie? Ak túžite tvoriť vlastné hry, tak bez toho aby ste rozumeli programovaniu to možné nebude. Našťastie existuje množstvo hravých spôsobov, ako sa naučiť základy a vytvoriť si svoje vlastné hry.

????Hry ako umenie a estetika.

Hry môžu byť vysoko estetickou záležitosťou. A nejde pritom len o audio a video zložku, ale aj o príbehy ktoré rozprávajú, alebo aj o špecifiká súvisiace s interaktívnou povahou hier, ako napr. Herný dizajn, level dizajn, UX a podobne.

????Vĺčatá.sk informujú o zmysluplných hrách a technológiách, ktoré si zaslúžia pozornosť rodičov, pedagógov a všetkých, ktorí sa stretávajú s mladými hráčmi.

????Združujú odborníkov na inovatívne vzdelávanie. Organizujú prednášky pre učiteľov, lektorov a rodičov, v ktorých im predstavujú možnosti využitia hier a moderných technológií vo vzdelávaní.

????Hry vnímajú ako súčasť modernej kultúry, a preto sa snažia vyberať také, ktoré majú edukatívny potenciál či estetickú hodnotu. Samozrejmosťou sú odborné články s radami pre nehráčov a rozhovory s osobnosťami z branže.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Dĺžka podujatia: 90 minút
Rok výroby: 2022
Dátum lokálnej premiéry: 2. jún 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.